Rettigheter hos NAV

Rettigheter hos NAV

Unknown

NAV gir støtte til nødvendige ortopediske hjelpemidler når det foreligger dokumentasjon fra godkjent rekvirent. En legespesialist sender søknad til NAV når nødvendig undersøkelser er gjennomført og tilstrekkelig med dokumentasjon foreligger.

For at du skal få støtte, må du ha en varig (mer enn to år) nedsatt funksjonsevne i bevegelsesorganet. Hjelpemiddelet det søkes om må hjelpe på det aktuelle problemet. NAV vurderer om stønadskravet er innenfor det gjeldende regelverket. En av våre ortopediingeniører vil ta mål og tilpasse hjelpemiddelet når det foreligger vedtak.

Egenandel og egenbetaling

De fleste hjelpemidler dekkes fullt ut av NAV. Unntak er fotsenger og ortopedisk fottøy.

  • Fotsenger har en egenandel på kr 450,-
  • Ortopedisk fottøy, NAV dekker et fast beløp. Resterende er egenbetaling og utgjør kr. 405,- for barn opp til 10 år og kr. 665,- for voksne.

Dersom hjelpemiddelet benyttes etter benbrudd, til passiv stabilisering eller andre forbigående plager kalles det et behandlingshjelpemiddel. Disse hjelpemidlene dekkes ikke av NAV. Behandlede institusjon eller deg selv må betale for disse. 

Ta kontakt med oss ved spørsmål eller andre henvendelser på telefon 69 25 00 35 eller post@moss-ok.no

Har du behov for en time hos oss?

Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen tilpasset etter dine ønsker og behov!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle